Reforma de la tenda confiteria del liceu

ANY
1875

ADREÇA

Pla de la Boqueria 10

PROMOTOR
Alberto Martorell i Mascaró

RESTAURACIÓ

REFORMA DE LA TENDA CONFITERIA DEL LICEU

Des del 1852 està documentada l’existència de la Gran Confiteria del Liceu, als baixos del teatre, on avui hi ha el Cercle del Liceu. La premsa de l’època recull diverses notes sobre els seus productes i les seves activitats. Als anys 70 la propietat passà a Albert Martorell. El 1874 encarregà a Domènech i Montaner la reforma de la planta baixa, per col·locar un aparador de fusta amb decoració al gust de l’època i un tendal. Aquesta és la primera obra documentada que hi ha de Domènech a Barcelona, sense el seu soci Josep Vilaseca. Es conserven esbossos a l’arxiu de Domènech i Montaner i l’expedient de sol·licitud d’obres a l’ajuntament, però no s’ha pogut constatar si es va arribar a realitzar en la seva totalitat. 

La decoració de la planta baixa es plantejava com una escenografia en fusta afegida sobre el parament de pedra. Probablement també tenia decoracions de vitrall i de ceràmica. L’emblema amb les inicials del propietari es repetia en els carcanyols dels arcs i a les decoracions que penjaven de les portes d’entrada, i diverses inscripcions feien referència als productes que s’hi venien. La decoració estava resolta amb motius florals i amb formes geomètriques d’inspiració mudèjar. 

 El 1883 la confiteria va tancar.

imatges

Cronograma

Visualitza totes les obres de Lluís Domènech i Montaner mitjançant el cronograma. Totes les seves obres vinculades amb els mapes, la seva biografia, formació, docència, política…

Start typing and press Enter to search