Últims dies crida a contribucions IV Congrés Internacional coupDefouet

 In blog, notícies, Uncategorized @ca

IV Congrés Internacional coupDefouet
“El moviment per l’Art Nouveau i les identitats nacionals”

Barcelona, 29 de juny a 2 de juliol de 2023

La Ruta Europea del Modernisme ha convocat el IV Congrés Internacional coupDefouet sobre Art Nouveau. Organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Barcelona, el Congrés tindrà lloc a Barcelona del 29 de juny al 2 de juliol de 2023.

En aquesta quarta edició del Congrés coupDefouet, l’eix temàtic principal proposa abordar noves perspectives sobre el moviment Art Nouveau en relació amb les identitats nacionals (art, societat i pensament). La coincidència en el temps de la construcció de les identitats nacionals esdevé motiu d’anàlisi i reflexió des de diferents punts de vista.

El segon eix temàtic es centra en els programes decoratius dels edificis, relacionant-los també amb les iniciatives de restauració que han fet necessari recuperar tècniques i oficis del segle XIX. El tercer eix es dedica, en el centenari de la seva mort, a Lluís Domènech i Montaner i l’Art Nouveau arreu del món, amb l’estudi de les influències rebudes i del mestratge exercit per l’arquitecte arreu del món. Finalment, la secció de recerques i tesis doctorals en curs, que anima estudiants de doctorat i investigadors veterans a compartir anàlisis i opinions, completa els quatre eixos temàtics del programa.

La data límit per a la presentació de propostes de comunicació és el 15 de novembre de 2022

+ informació

Recent Posts

Start typing and press Enter to search