Exposició CaixaForum Palma: Blau. El color del modernisme

 In blog, notícies

DEL 19 DE FEBRER AL 31 DE MAIG DE 2020

+ informació

Exposició organitzada per ”la Caixa” amb la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya i dels Musées d’Art et d’Histoire de Genève

“Blau, el color del modernisme” s’endinsa en l’esperit d’una època marcada per la presència del blau i de les seves connotacions. Es tracta d’un període, el de finals del segle XIX i començaments del XX, en què es constitueix una poetització estètica basada en la relació entre els paisatges, els fenòmens de la natura i els estats anímics. Aquesta correspondència entre la naturalesa i el jo s’inscriu en el projecte de la modernitat, transita pel simbolisme i veu néixer el cinematògraf.

La poesia i l’art del modernisme s’omplen de paisatges crepusculars, de cels a mitjanit, de paratges muntanyosos, de platges i de mars, però també d’escenes quotidianes i de retrats que fan servir una gran varietat de blaus com a vehicle per traduir i manifestar el misteri i el subconscient, la bellesa i la immensitat, les tensions interiors i la solitud, la vida espiritual i el més enllà. A més, els matisos d’expressió s’amplien gràcies a l’aparició dels pigments sintètics: al blau d’ultramar (lapislàtzuli), l’anyil o el blau de cobalt de la paleta de colors, s’hi afegeixen el blau d’ultramar francès, el blau de Prússia o el ceruli.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search