Conferències a l’Hospital de Sant Pau

 In activitats, blog, notícies

Dins del conveni de col·laboració entre la Fundació Privada de l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Privada Lluís Domènech i Montaner, aquest trimestre s’han programat dues conferències dins del programa d’activitats del Recinte Modernista.

Domènech i Montaner i Gaudí, el respecte entre mestres

A càrrec de Mireia Freixa, catedràtica d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona

Dijous 23 de gener de 2020// 19:00
Sant Pau Recinte Modernista
Entrada gratuïta

Després de completar una gira per Europa, un jove Lluís Domènech i Montaner es va incorporar com a professor a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, de la qual fou nomenat director l’any 1900. En aquesta etapa, Domènech va formar a posteriors arquitectes reconeguts, com Josep Puig i Cadafalch i Josep Maria Jujol. Però és Antoni Gaudí l’alumne amb més renom; segons consta a l’expedient acadèmic, l’arquitecte de la Sagrada Família va cursar les següents assignatures que impartia Domènech: “Aplicación de materiales de construcción” i “Aplicación de las ciencias físico-naturales a la Arquitectura”.

Aquesta conferència vol aprofundir en la relació personal que va existir entre el mestre i el deixeble, així com en el diàleg que van mantenir en diversos moments les seves respectives obres.

L’estructura de Catalunya, la recerca de Domènech i Montaner

A càrrec de Lluís Domènech Girbau, doctor arquitecte i besnét de Domènech i Montaner

Dijous 13 de febrer de 2020// 19:00
Sant Pau Recinte Modernista
Entrada gratuïta

Quan Lluís Domènech Girbau va escriure la biografia del seu besavi va descobrir l’especial relació que va mantenir el geni modernista amb quatre activitats sobre les quals va fonamentar la seva trajectòria: política i arquitectura, d’una banda; i heràldica i art romànic, de l’altra.

Del poderós mecanisme de relació que va existir entre aquestes disciplines, Domènech Girbau ha deduït la tesi d’aquesta conferència. Hi ha arguments suficients per dir que la interacció entre aquests quatre components constitueix el “projecte vital” de l’arquitecte de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau?


Recent Posts

Start typing and press Enter to search