ANY DOMENECH

El 2023 es compliran 100 anys des de la Mort de Lluís Domènech i Montaner, i està prevista l’organització de l’Any Domènech.

Per tal d’impulsar diverses accions al llarg dels propers anys s’ha constituït la Taula Lluís Domènech i Montaner  com a unitat de treball i coordinació mancomunada que neix amb la voluntat de portar a terme la difusió i divulgació de la vida i obra de l’arquitecte català.

Els principals projectes acordats de la taula són:

  • Celebració biennal i itinerant d’un Simposi Domènech i Montaner de caràcter científic. El Primer Simposi es farà el 6 i 7 d’octubre de 2017 a Reus; el segon serà el 2019 a Canet, el tercer el 2021 a Barcelona, etc. En els anys intersticials es farà la publicació de la versió escrita de les conferències del Simposi.
  • Treballar en la celebració de l’Any Domènech i Montaner 2023
  • Establir el 27 de desembre com el Dia Domènech i Montaner.
  • Elaborar línies de treball amb les escoles dels tres municipis per a promoure i facilitar el coneixement de la seva figura i el seu patrimoni.
  • Creació d’una Ruta Domènech i Montaner estable per a promoure o facilitar el turisme interior relacionat amb aquest arquitecte, historiador, humanista i polític català.
  • Diverses activitats conjuntes de difusió general i específica sobre Domènech i Montaner: website, xarxes socials, presència específica a fires locals, etc.

La Taula Lluís Domènech i Montaner està formada per:

L’Institut del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona és avui la ciutat modernista més famosa del món. Després de la gran icona Gaudí, el patrimoni modernista més visitat a la ciutat són les obres de Domènech, especialment el Palau de la Música Catalana i el Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau, una proposta adreçada tant als barcelonins com als visitants, per donar a conèixer a fons l’arquitectura modernista, trepitjant el territori i posant en valor aquest patrimoni protagonista del paisatge de la ciutat.
[+] informació

L’Agència Reus Promoció de l’Ajuntament de Reus

L’arribada de Lluís Domènech i Montaner a Reus l’any 1896, de la mà de Pau Font de Rubinat, per construir l’Institut Pere Mata, l’hospital psiquiàtric de la ciutat, fou l’inici de l’arquitectura modernista a Reus. Domènech i Montaner va construir altres edificis a la ciutat, entre els quals destaca la magnífica Casa Navàs, un exemple de modernisme total i considerada una de les joies de l’Art Noveau.
[+] informació

L’Ajuntament de Canet de Mar

Canet de Mar és la població on hi ha més patrimoni modernista en menys espai. L’aposta per aprofundir en el seu coneixement i la seva difusió és a través de la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, un espai format per dues edificacions: la Masia Rocosa (s XVII) i la Casa Domènech (sXX).
[+] informació

El Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM)

El Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) és una entitat de recerca fundada el 2013 amb l’objectiu de recuperar, estudiar i difondre la personalitat i l’obra de Lluís Domènech i Montaner.
[+] informació

La Fundació Lluís Domènech i Montaner

La nostra Fundació té voluntat de recuperar, estudiar i difondre la personalitat i l’obra d’un dels personatges més decisius i emblemàtics de la segona meitat del segle XIX i del primer quart de segle XX.

Simposis Domènech i Montaner

Està prevista la celebració biennal i itinerant d’un Simposi Domènech i Montaner de caràcter científic. El Primer Simposi es va fer el 2017 a Reus; el segon el 2019 a Canet,  i el tercer el 2021 a Barcelona

2021 III Simposi Domènech i Montaner

Start typing and press Enter to search