(Re)Conèixer Gaudí. Foc i cendres

 In blog, notícies

Des del 19/11/2021 fins al 06/03/2022 exposició al Museu Nacional d’art de Catalunya organitzat conjuntament amb el Musée d’Orsay

Comissariat Juan José Lahuerta

El Museu Nacional d’art de Catalunya  presenta des del novembre passat i fins aquest març una nova exposició, que vol presentar una nova mirada sobre Gaudí, desconstruint molts mites sobre l’arquitecte i la seva obra.

Vint anys després de la celebració de l’Any Gaudí, el Museu Nacional presenta aquesta exposició que s’allunya dels tòpics i recorre en la seva totalitat la trajectòria de l’arquitecte.

A través d’una museografia basada en la teatralitat i l’acumulació d’objectes, com si es tractés del taller de Gaudí, es presenten més de 650 elements —obres d’art, objectes arquitectònics, de disseny i mobiliari, documentació, plànols i fotografies— procedents d’un centenar de col·leccions nacionals i internacionals, inclosa la del Museu, que compta amb un important conjunt d’obres de l’arquitecte.

L’exposició, que es podrà veure al Musée d’Orsay de París del 14 de març al 17 de juliol de 2022, demostra que Antoni Gaudí no treballava aïllat del món i el situa en el context internacional de l’època amb obres de Geoffroy-Dechaume, Thomas Jeckyll, William Morris, Auguste Rodin i Eugène Viollet-le-Duc.

Per poder continuar aprofundint en aquesta nova mirada al voltant del que suposa aquest arquitecte polièdric, la Fundació Amics del Museu Nacional de Catalunya ha preparat un cicle de conferències en línia de la mà de diversos especialistes.

Programa conferències

La sessió serà conduïda per l’autor, Lluís Domènech Girbau, i comptarem amb les intervencions d’Antoni Ramón, Carolina Garcia, Carme Rodríguez, membres del Departament de Teoria i Historia de la Arquitectura de la ETSAB
Recent Posts

Start typing and press Enter to search