Un alcalde “Històric” de Canet, Josep Rovira i Fors

 In blog, notícies


Ha mort l’antic alcalde de Canet de mar, Josep Rovira i Fors als 97 anys. En el seu mandat durant una triple legislatura (1987-1991,1991-1995,1995-1999) va vetllar per el desenvolupament equilibrat de la Vila i per la conservació del patrimoni.

La seva professió de historiador li va permetre establir un nivell cultural  molt alt, i una de les seves accions més meritòries va ser la reivindicació de la personalitat i l’obra de Lluis Domènech i Montaner, canetenc d’adopció , amb una arquitectura ben present a la Vila de Canet.

L’any 1987, en la etapa inicial com alcalde, va consolidar la recuperació pública del conjunt de Can Rocosa i de la casa Domènech, creant la Casa-Museu Lluís Domènech i Montaner, que sota la direcció de Lourdes Figueras es transformà en un excel·lent equipament museístic, combinant les visites al museu amb conferencies i exposicions que han perdurat fins l’actualitat.

“Pep” Rovira encara va participar  en la celebració del “dia de Domènech i Montaner”, el 27 de desembre de 2019, commemoració del dia de la seva mort l’any 1923.

Rovira també va promoure la reutilització de l’Ateneu catalanista de Canet i de la casa Roura, les altres obres de Domènech a la Rambla, i com historiador va escriure el documentat treball ”Vinculació i estima de Lluis Domènech i Montaner a la Vila de Canet”, recordant com Domènech havia convertit la Vila en la plataforma de l’estrena d’obres de Angel Guimerà, el seu gran amic de la Jove Catalunya. La Fundació Lluis Domènech i Montaner el va nomenar president d’Honor l’any 2010.

El patronat de la Fundació Lluís Domènech i Montaner expressa el condol als seus familiars i amics.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search